Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Digitális iskolai napok

Virtuális múzeumpedagógia és játékos tanulás a múzeumokkal!

Oldjátok meg közösen osztályoddal tematikus iskolai napjaink feladatsorát.

József Attila Múzeum - Makó

Virtuális Roadshow - Irodalom

Szabadítsátok ki József Attilát!

Vissza a virtuális feladatsorhoz

A makói József Attila Múzeum állandó és időszaki kiállításokkal, szabadtéri néprajzi kiállítással, kút-múzeummal várja az érdeklődőket. A Küzdelmes évszázadok c. tárlaton a város története ismerhető meg berendezett piaci, paraszti ,nemesi és polgári enteriőrökkel gazdagítva. Emlékkiállítás tiszteleg a helyi születésű Galamb József, a Ford T-modell tervezője munkássága előtt egy működőképes, 1919-es autóval. A múzeum udvarán látogatható az ún. apátfalvi ház lakószobája és konyhája, a térség leggazdagabb népművészetével rendelkező falu eredeti tárgyaival. Szintén itt lehet megismerkedni a híres makói hagymatermesztéssel egy termelő család berendezett házában. Az udvaron még található szánkótalpas gabonáskas, hombár és putri. Szintén itt lett elhelyezve a kút-múzeum, amely az ártézi kutak világát ismerteti. A múzeumtól pár perces sétára van az Espersit-ház. A polgárházban József Attila, Juhász Gyula és Móra Ferenc makói kapcsolatait bemutató kiállítás tekinthető meg.  

József Attila 1920 októberében érkezett Makóra. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a kisvárosban indult el költői pályája, sok atyai jóbarátot, pártfogót szerzett. Meghatározó volt számára az itt eltöltött három év, melynek történéseit és a város századeleji virágzó kulturális életét irodalmi kiállítóhelyünk, az Espersit-ház kiállítása mutatja be.

Egy fiktív történet szerint József Attila, az Espersit-házba frissen beköltözött fiú, még nem kapott kulcsot a ház urától, Jánostól. Egy alkalommal Attila el szeretné hagyni a házat, de rajta kívül senki sincs otthon, a kapu kulcsra zárva, így nem tud kijutni. A feladatod, hogy megszerezd a kijutáshoz szükséges kulcsot, melyet egy ötjegyű számsorral nyitható széf rejt! A kiállítás egyes helységeinek felfedezése és a feladatok megoldása révén teljesítsd az előtted álló küldetéseket, melyek végén egy-egy számot fogsz kapni. Ha a játék végén ezeket a széfbe beütöd, már meg is szerezted a szabaduláshoz szükséges kulcsot! Játékra fel!

A játékot ITT találjátok!

---------------------------------------------------------------------------

A múzeum weboldala:

http://www.muzeum.mako.hu/ 

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája