Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Digitális iskolai napok

Virtuális múzeumpedagógia és játékos tanulás a múzeumokkal!

Oldjátok meg közösen osztályoddal tematikus iskolai napjaink feladatsorát.

Virtuális Roadshow - A művészet világnapja

 

Kedves Diákok, Tanárok, Múzeumbarátok!

Fogadjátok szeretettel legújabb digitális programunkat, a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow-t, aminek második állomását a Művészetek Világnapja alkalmából hoztunk létre. A jelenlegi helyzet nem teszi tehetővé, hogy meglátogassuk kedvenc múzeumjainkat, a bezártságot feldolgozni egyre nehezebb, ezért szeretnénk segíteni egy kis kellemes múzeumi kikapcsolódással. A következő hetekben öt virtuális roadshow keretében mutatjuk be a legkülönbözőbb tematikus múzeumokat. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet világnapja alkalmából.

Első virtuális Roadshow állomásunk fő tematikája a művészet sokszínűségének bemutatása. Kiállításaink közt megtalálhatóak költők, kiváló színművészek, mellette pedig fotográfiai és zenei kitekintővel is bemutatjuk, mennyire színes a művészetünk.

---------------------------------------------------------------

Április 15-e 2019 óta hivatalosan is a Művészet Világnapja. Ennek csatlakozásaként szeretnénk bemutatni különböző 20. századi remekműveket, művészetek, művészeti ágakat. Ismerjétek meg ti is színes világunk  kincseit.

A Művészet világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését bemutatva sokszínűségét. A jelenlegi ínséges idők még inkább igazolták, azok a művészeti szektorok, amiket alapvetőnek, természetesnek gondolunk az életünkben, mennyire is tudnak hiányozni, ha a megszokottól eltérően nehezebben vagy épp más formában érhetjük el.

A jeles nap Mexikó és Törökország kezdeményezésére, a tagállamok egyhangú támogatásával került az UNESCO által ünnepelt napok közé, az április 15-i dátum apropója Leonardo da Vinci itáliai polihisztor 1452-es születésének napja. 

A művészet táplálja a kreativitást és a sokszínűséget. kiemelt szerepet játszik a tudás megosztásában, gyarapításában, eszköz lehet az oktatás vagy épp a kulturális integrációban.

Programunk célja, hogy a kiváló hazai múzeumok segítségével megmutassunk különböző művészeti kincset, alkotókat, hogy, ha még csak digitálisan is, de megemlékezzünk róluk a mai napon.

 

SorszámMúzeumProgram tematikája
1 Ferenczy Múzeumi Centrum Újragondolt Czóbel
2 Ludwig Múzeum Konok Tamás
3 Ludwig Múzeum Egyensúlyban
4 Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Képes magyar jazztörténet

5 Magyar Nemzeti Múzeum Fény az éjszakában
6 Magyar Nemzeti Galéria Sean Scully: Átutazó – Retrospektív kiállítás | Élő, interaktív, online tárlatvezetés
7 Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet És akkor jött Tenkes kapitánya - Zenthe Ferenc
8 Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet A színésznő, Psota Irén
9 Petőfi Irodalmi Múzeum Kiállítás Choli bácsi emlékére

Kövessétek a www.virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalunkat és a közösségi média felületeinket a legfrissebb, legszínesebb tartalmakért.

 

Web:              http://www.virtualismozaikmuzeumtura.hu/

Web               http://www.mozaikmuzeumtura.hu

Facebook:      @mozaikmuzeumtura

Instagram:    @mozaikmuzeumtura

Youtube:       Mozaik Múzeumtúra