Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Digitális iskolai napok

Virtuális múzeumpedagógia és játékos tanulás a múzeumokkal!

Oldjátok meg közösen osztályoddal tematikus iskolai napjaink feladatsorát.

Szent István Király Múzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ 5

2022. február 9.

A Szent István Király Múzeum az 1873-ban alakult Fejér megyei és Székesfehérvár Városi Történeti és Régészeti Egylet jogutódaként jött létre. 1963-tól Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságaként, 2013-tól megyei hatókörű városi múzeumként működik. A székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményei közel négymillió tárgyat számlálnak. Intézményünk régészeti, néprajzi, képző- és iparművészeti, antropológiai és helytörténeti gyűjteménnyel rendelkezik.

Tizenkét kiállítóhelyen várjuk a látogatókat, ebből tizenegy található Székesfehérváron, egy pedig a Szabadbattyán melletti Tác település határában. Rendház épületünk korábban egy állandó régészeti kiállításnak adott otthont, valamint ideiglenes kiállításoknak változatos témában, jelenleg felújítás alatt áll. Régészeti leleteket bemutató kiállítóhelyeink a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkert és a táci Gorsium Régészeti Park. Néprajzi és helytörténeti emlékek az Országzászló téri kiállítóhelyünkön és a Palotavárosi Skanzenben láthatók. Ipar- és képzőművészeti kiállítóhelyeink: a Fekete Sas Patikamúzeum, a Hetedhét Játékmúzeum, a Budenz-ház – Ybl Gyűjtemény, a Csók István Képtár, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, a Pelikán Galéria, valamint az Új Magyar Képtár. 

Az állandó és időszaki tárlatok mellett előadás-sorozatokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hangversenyekkel és számos más programmal várjuk egész évben az érdeklődőket.


Ybl Miklós és Székesfehérvár.

Online interaktív séta

 

 

Ybl Miklós, a magyar historizáló építészet legnagyobb alakja, Székesfehérváron született 1814-ben. Interaktív online sétánkon a diákok betekintést nyernek Ybl székesfehérvári családi kötődéseibe, megismerkednek építészeti stílusaival és az általa tervezett jelentős épületekkel a Szent István Király Múzeum Budenz-házában álló Ybl-emlékszoba tárgyainak segítségével.

 

Korosztályi besorolás: 9-12. évfolyam (humán)

 

 


A múzeum weboldala:
Szent István Király Múzeum (szikm.hu)

Az esemény szervezője:
Mozaik Múzeumtúra

Az esemény koordinátora:
Örökség Kultúrpolitikai Intézet

Az iskolai program szervezője:
Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény:
DEMÓ 5 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák