Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Múzeumok digitális tartalmai
Digitális tematikus múzeumtúrák
Digitális iskolai napok
Múzeumok közösségi oldalai
Digitális iskolai napok

Virtuális múzeumpedagógia és játékos tanulás a múzeumokkal!

Oldjátok meg közösen osztályoddal tematikus iskolai napjaink feladatsorát.

Göcseji Múzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ 5

2022. február 9.

Köszöntünk Titeket a Göcseji Múzeum „Játszva tanuljunk!” oldalán!

A Göcseji Múzeum Zala megye székhelyén – Zalaegerszegen –, a település várostörténeti központjában áll. A felújított múzeum hamarosan újra megnyitja kapuit. Érdekes történelmi és művészeti kiállításokkal, megannyi felfedezni valóval vár Benneteket, osztályotokat és családotokat.

„Szezám tárulj!” Mit is rejt a múzeum kapuját átlépve?

Új állandó kiállítások sora nyílik, várostörténeti tárlat Elődeink élete címmel, mely a városlakók mindennapjait mutatja be egy egerszegi házaspár szemén keresztül. Megtekinthetjük olyan kiváló képzőművészek (Kisfaludi Strobl Zsigmond - szobrász, Németh János - keramikus, Fekete György - iparművész és belsőépítész, Fischer György - szobrász) alkotásait, akik Zala megye hírnevét öregbítik.

Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumhoz tartozó muzeális intézmények sorába tartozik a hazánkban elsőként, 1968-ban megnyitott szabadtéri néprajzi múzeum, a Göcseji Falumúzeum és a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye, valamint számos kiállítás és emlékház, így Söjtörön Deák Ferenc szülőháza, Kehidakustányban a Deák Kúria, Pákán Öveges József az ország fizikatanárának lakóháza, Pusztaszentlászlón az Oszterhueber kiállítás, valamint a csesztregi, dömeföldi, kávási és a zalalövői tájház.

Szeretnénk még felhívni figyelmeteket a https://gocsejimuzeum.hu/ oldalon található számos érdekességre, mint a Virtuális kiállítások és az Online múzeumpedagógia aloldalakra. Rendkívül izgalmas dolgokat fedezhettek fel a Kutatás fül alatt megbúvó Online műtárgyadatbázisban, a Néprajzi Fotótárban és a 3D Műtárgyak linken is.

 

Gönczi Ferenc, a zarándok néprajztudós

Gönczi Ferenc (1861. júl. 29. Rád [Zala megye, ma Nemesrádó] – 1948. nov. 17. Kaposvár) tanító, néprajzkutató, a somogyi és a zalai kultúra szakértője

A göcseji Júlián barát – A Gyurkó vár legendája

Korosztály: 3-4. évfolyam (humán)


A múzeum weboldala:
Göcseji Múzeum (gocsejimuzeum.hu)

Az esemény szervezője:
Mozaik Múzeumtúra

Az esemény koordinátora:
Örökség Kultúrpolitikai Intézet

Az iskolai program szervezője:
Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény:
DEMÓ 5 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák